top of page

Closed for Christmas, see you soon!Η αυτοφροντίδα είναι ο πυλώνας της ψυχικής υγείας. Σας μιλάω συχνά για την βαρύτητα της αυτοφροντίδας στον γονεϊκό ρόλο και το ότι είναι απαραίτητη για να μπορούμε να φροντίζουμε τα παιδιά μας και να είμαστε καλύτεροι γονείς. Η αυτοφροντίδα είναι θεμελιώδης σε κάθε ρόλο και πτυχή της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου και του επαγγελματικού. Ειδικά στα φροντιστικά επαγγέλματα, που απαιτούν να δίνεις κομμάτι του εαυτού σου σε κάθε επαφή στήριξης και βοήθειας, η αυτοφροντίδα είναι καθήκον και υποχρέωση του ειδικού και, στην περίπτωση των ψυχολόγων, απαραίτητος όρος του κώδικα δεοντολογίας (π.χ. βλέπε HCPC και BPS guidelines).


Με αφορμή το τέλος του έτους, τις διακοπές των Χριστουγέννων και το κλείσιμο των σχολείων, ήρθε η ώρα να κάνω και εγώ ένα αναγκαίο διάλειμμα από κάθε επαγγελματική μου ενασχόληση και να φροντίσω πιο εντατικά και ενσυνείδητα τον εαυτό μου. Μου έχω θέσει την πρόκληση να απέχω από κάθε μορφή εργασίας τις επόμενες μέρες και να αφοσιωθώ αποκλειστικά σε αναζωογονητικές και χαλαρωτικές δραστηριότητες, με μεγάλες δόσεις αναστοχασμού. Για να μπορέσω να συνεχίσω να δίνω και να προσφέρω σε όσους χρειάζονται τις υπηρεσίες μου, έχω ανάγκη να στραφώ προς τα μέσα και να κάνω ό,τι τρέφει την ψυχή μου και όχι μόνο το πνεύμα μου, να μείνω στην στιγμή χωρίς να προγραμματίζω, να λαμβάνω και να απολαμβάνω χωρίς να παράγω.

Αυτό σημαίνει πως δε θα κάνω αναρτήσεις και δε θα παρακολουθώ σχολαστικά τα εισερχόμενα μηνύματα και email που λαμβάνω. Αναγνωρίζω, παρ'ολ'αυτά, πως στην περίοδο των γιορτών, για πολύ κόσμο, οι καθημερινές δυσκολίες γίνονται πιο έντονες, τα παιδιά με αυξημένες ανάγκες (ειδικές ή μη) έχουν δυσκολίες προσαρμογής στην αλλαγή ρουτίνας και η ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση αυξάνεται. Πολλοί γονείς που προβληματίζονται καιρό αν χρειάζονται βοήθεια ειδικού, παίρνουν την απόφαση να επικοινωνήσουν μέσα στις γιορτές. Για όλους αυτούς τους λόγους, θα προσπαθήσω να απαντήσω εγκαίρως σε όλα τα επείγοντα μηνύματα και θα κρατήσω έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ραντεβού για αυτές τις επείγουσες περιπτώσεις που δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν δέκα μέρες. Σε όλη την υπόλοιπη αλληλογραφία που θα λάβω, θα απαντήσω άμεσα μόλις επανέλθω στη δουλειά.

Αν ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα 1270 Μέρες, δηλώστε συμμετοχή και θα επιβεβαιώσω την κράτησή σας μόλις επιστρέψω. Οι παραγγελίες για τα Μπαλόνια Συναισθημάτων θα αποσταλούν τον Ιανουάριο.

Ευχαριστώ θερμά για όλη την στήριξη και τη συμμετοχή, όλους αυτούς τους μήνες! Η δραστηριότητά μου στα social media έχει νόημα μόνο εφόσον είναι χρήσιμη και βοηθητική σε εσάς. Μέσα από κάθε αλληλεπίδρασή μας, μου δίνετε ενέργεια και έμπνευση για να συνεχίζω να προσφέρω και να επιμορφώνω, όπως μπορώ, και μέσα από αυτά τα μέσα.

Εύχομαι να έχουμε όλοι ένα διάλειμμα γεμάτο υγεία, ενσυνειδητότητα, ευγνωμοσύνη, αποδοχή, σύνδεση, ψυχική ηρεμία, αισιοδοξία, όνειρα, νόημα και αυτοεκτίμηση.


Καλές γιορτές, χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2022!

Φιλικά,

Ευρυδίκη


Photo: @dr_ezafeiriou [instagram], Λονδίνο, 19/12/2021

20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page